Scouts en Gidsen Vlaanderen

Abonneren op feed Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bijgewerkt: 21 min 31 sec geleden

Een gemeente voor & door scouts

di, 04/09/2018 - 14:16

De tijd voor een keuze van je leven komt eraan; gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober’18. Omdat je die zondag ook een beetje als scout of gids bolletjes kleurt, en omdat kandidaat politici niet zouden vergeten dat ook jongeren dan en daar in het stemhokje staan; daarom schreef de nationale leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen i.s.m. de Vlaamse Jeugdraad een ‘memorandum’.  Dit werd bij alle partijbesturen op tafel gelegd. Dat document beschrijft onze zorgen, onze hoop en alles daartussen waarmee scouting beleidsmakers met een hart voor jeugdwerk wil inspireren … .

lees verder

Leiding met een beperking maar vooral veel goesting en talent.

wo, 29/08/2018 - 13:36

Vanaf 2019 zullen jongeren met een beperking gemakkelijker kunnen deelnemen aan de animatorcursus die hen voorbereidt op het engagement als leiding. Chirojeugd Vlaanderen, Scouts en Gidsen Vlaanderen, KSA, Kazou en Hannibal Vakanties slaan de handen in elkaar met een gezamenlijk project om jongeren met een beperking een plaats te geven in hun leidingsploegen. De jeugdwerkorganisaties organiseren daarvoor geen aparte cursussen, maar zorgen ervoor dat hun bestaande cursussen zo toegankelijk mogelijk worden.

read more

Scouting brengt nieuw jaarthema in stelling op HO'18: Minder is Meer.

vr, 17/08/2018 - 14:18

PERSBERICHT   Scouts en Gidsen Vlaanderen maakt zich met de traditionele ‘Herfstontmoeting’ (HO) - op 24, 25 en 26 augustus - op voor de start van een nieuw jaar scouting. Dat weekend worden zo’n 4.000 leid(st)ers verwacht op De Hoge Rielen bij Kasterlee voor een inspirerend en geanimeerd weerzien na de zomerkampen.

lees verder

Voorafbestelling Jaarwerking 2018

wo, 01/08/2018 - 14:31

Bij de start van het scoutsjaar zorgt Hopper ervoor dat je je jaarkentekens en co makkelijk kan bestellen en afhalen op H.O.

lees verder

Water en vuurmaatregelen bij deze droogte.

wo, 25/07/2018 - 14:20

Zorg goed voor jezelf en elkaar op deze warme dagen. Voorzie een warmteactieplan

We geven je een overzicht van maatregelen rond vuur en watergebruik per regio. Verder krijg je ook wat tips die je best neemt.

lees verder

Waarschuwing warmteactieplan. Hou het hoofd koel.

do, 28/06/2018 - 17:24

De komende dagen voorspelt het KMI aanhoudende warmte. Da's natuurlijk beter dan regen. Maar een voorbereide scout of gids is er twee waard.

Zorg dat je zelf en je leden voorzien zijn op de hitte. Ook open vuur maken mag niet meer overal. Op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Wallonië geldt code oranje.  Informeer je bij het agentschap natuur en bos, op het gemeentehuis van je kampgemeente of bij de kampeigenaar.

lees verder

Eens vriend, altijd vriend.

ma, 25/06/2018 - 13:34

In december 2014 verstuurden we een eerste brief naar oud-leden en -leiding met het doel een netwerk van sympathisanten op te zetten die scouting een warm hart toedragen. Scouts en Gidsen Vlaanderen nodigde met dit initaitief uit om het draagvlak van scouting te versterken en als ambassadeur achter onze leiding te staan.

Ondertussen sloten 700 vrienden zich aan om het verhaal van scouting mee wakker te houden. We  verstuurden nieuwsbrieven en organiseerden ontmoetingsavonden om met elkaar in dialoog te gaan en mee de vinger aan de pols te houden.

lees verder

Scouting in tijden van kiezen ...

ma, 18/06/2018 - 10:15

Er komen andere tijden? Verkiezingen staan voor de deur, de campagnes zijn gestart, dat ontgaat geen rode duivel. Maatschappelijk engagement zit in het DNA van scouting. Het is dan ook niet verwonderlijk dat scouts en gidsen deelnemen aan het huidig politiek debat. Dat het vuur van scouting ook zo in onze samenleving brandend blijft, siert ons; tegelijk waken we er als nationale leiding over dat onze jeugdbeweging vrij blijft van politieke kleuring. Zodat iedereen zich vrij en welkom voelt.

lees verder

Wij zoeken een: Systeembeheerder Windows en Supportmedewerker

wo, 13/06/2018 - 16:18

Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw is één van de grote jeugdbewegingen in Vlaanderen met meer dan 80.000 leden en 95 personeelsleden op het nationaal secretariaat, onze acht jeugdverblijven en zes winkels. Om onze dienst informatica te versterken, zijn we op zoek naar een gedreven (m/v): Systeembeheerder Windows en Supportmedewerker

lees verder

Vaccinatie virale teken in Centraal- en Noord-Europa

wo, 06/06/2018 - 14:56

Enkele weken geleden werden de adviezen rond preventie bij tekenbeten in verschillende Europese landen aangepast. Er wordt nu aanbevolen om je te laten vaccineren als je naar bepaalde regio's gaat en wandelt en/of kampeert.

lees verder