Scouts en Gidsen Vlaanderen

Abonneren op feed Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bijgewerkt: 1 uur 51 min geleden

Jamboree: united colors of scouting ...

vr, 12/07/2019 - 15:51

PERSBERICHT

Vertrek Belgische deelnemers naar Jamboree

lees verder

Scouting op de Groei ...

do, 20/06/2019 - 17:11

PERSBERICHT: Scouts en Gidsen Vlaanderen maakt zich op voor een warme editie zomerkampen. En doet dat met 83.500 leden: nooit eerder waren er meer scouts en gidsen in het land dan nu. Heerlijk dat zoveel kinderen en jongeren genieten van hun jeugdbeweging; ware het niet dat aanhoudende groei naar dit recordaantal er ook voor zorgt dat vele scouts- en gidsengroepen ‘volzet’ zijn. 

lees verder

Speel op Veilig : zorgen moet je doen, niet maken.

vr, 07/06/2019 - 15:53

Het groepsleidingscongres ‘Scouting Rules’ anno 2017 stemde over een update van ‘Speel op Veilig’, op zoek naar actuele inhoud en kanalen. Vandaag stellen we jullie voor: een nieuwe ‘Speel op Veilig’: één van de basiswerken binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen. Deze nieuwe versie is korter, duidelijker, voortaan verkrijgbaar in boekvorm en als app of webpagina HIER online.

lees verder

#Kiesjong

wo, 22/05/2019 - 15:25

Op 26 mei trekken we met z’n allen naar de stembus. We mogen maar liefst 3 keer bolletjes kleuren: we kiezen wie op het Vlaamse, federale en Europese niveau de volgende vijf jaar beleid mag maken.

Voor de verkiezingen vertelden we aan de partijen waar wij als Scouts en Gidsen Vlaanderen wakker van liggen en schreef de nationale leiding een memorandum. Een memorandum dat ook aansluit bij de eisen van de Vlaamse Jeugdraad.

lees verder

hopper.be in een nieuw kleedje

do, 16/05/2019 - 13:39

Hopper.be, de webshop en website van onze winkels en jeugdverblijven zit in een nieuw kleedje. Dat was nodig want de vorige website had zijn houdbaarheidsdatum bereikt. Je kan hem nu al bezoeken, maar een aantal zaken zijn nog in ontwikkeling.

We verwachten dus nog 2à3 weken om alles vlot te laten werken. Maar je kan dus wel bestellingen plaatsen en jeugdverblijven boeken.

Voorlopig zijn er nog volgende problemen:

lees verder

Vaccinatie tegen TBE-teken in Centraal-Europa

wo, 08/05/2019 - 14:32

Een tekenbeet is meestal onschuldig. Maar sommige teken zijn ook dragers van bacterieën die ziektes voortbrengen. In Centraal- en Oost-Europa vind je zo teken die TBE kunnen overdragen, een virale vorm van meningo-encephalitis of hersenvliesontsteking. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde raadt dan ook vaccinatie aan

lees verder

VC zal geen tweede termijn beginnen

wo, 08/05/2019 - 12:00

Hoewel op 4 mei herverkozen als verbondscommissaris, besliste Anton Smagghe toch geen tweede mandaat te zullen aanvatten. Een uitzonderlijk en onverwacht ander professioneel aanbod maakt dat hij besloot zijn functie bij Scouts en Gidsen Vlaanderen niet te verlengen na dit werkjaar, “met spijt in het hart” aldus Anton. 

lees verder

Nieuwe website ondersteunt jonge muziekorganisatoren

di, 07/05/2019 - 14:53

www.ikorganiseer.be is een gloednieuwe website die jonge organisatoren van muziekevenementen ondersteunt, informeert en inspireert. De site moet jongeren zin doen geven om te organiseren en hen op een heldere manier van correcte informatie voorzien.

www.ikorganiseer.be is een website van jeugdwerkorganisatie Formaat vzw, tot stand gebracht in samenwerking met zeven structurele partners: De Ambrassade, Chiro, Scouts & Gidsen Vlaanderen, KLJ, Bataljong, KSA, en muzikantenorganisatie Poppunt.

lees verder

verbonds(be)raad 4 mei 2019

za, 04/05/2019 - 17:36

Ze wou wel even met me op vakantie; maar alleen als het naar Blankenberge was ….”  Aldus Clement Peerens: zaterdag 4 mei verzamelden we bij gouw Noordzee voor de 4de en laatste verbondsraad van dit werkjaar. Zo’n 100 DC’s, gouwverantwoordelijke en verbondsleiding vertegenwoordigen hier de 83.500 leden en leiding uit onze 500 groepen. De Verbondsraad is binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw algemene vergadering en opperste gezag in onze jeugdbeweging.

lees verder

op 27/4 wordt Aalst AKABE park

wo, 24/04/2019 - 22:04

Komende zaterdag 27 april blaast Scouts en Gidsen Vlaanderen een hele dag verzamelen in Aalst voor alle leden en leiding die binnen scouting werken en spelen met een beperking.

AKABE ('anders kan best') noemt onze werking die zo'n 2.000 kinderen en jongeren telt uit een 30-tal groepen in Vlaanderen die inzetten op een uniek jeugdbewegingsaanbod voor mensen met een beperking.

lees verder

Nieuw jaarlied Scouts en Gidsen Vlaanderen geschreven door DJ Yolotanker

ma, 01/04/2019 - 14:19

DJ Jolotanker maakt volgend jaar het jaarthemanummer. We doen dit doordat er steeds moeilijker bands gevonden worden die een nummer willen maken voor Scouts en Gidsen Vlaanderen. En om meer aan te sluiten bij de doelgroep.

Na het grote succes van “Kind van de Duivel” merkten we dat onze jongere leden wel een stevig nummer kunnen hebben. Daarnaast zijn onze jaarthemanummers van de laatste jaren nooit echt radicaal anders qua stijl. Wel altijd heel divers, maar een stijlbreuk kwam zelden voor. Daarom zochten we dit jaar een creatieve maker in een wel extreem andere hoek.  

lees verder