Scouts en Gidsen Vlaanderen

Abonneren op feed Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bijgewerkt: 14 min 11 sec geleden

UPDATE: scoutsleider opgepakt in onderzoek online naaktbeelden

za, 21/04/2018 - 13:43

Een scoutsleider (23) uit Sint-Truiden wordt in verband gebracht met het online plaatsen van naaktfoto’s met minderjarigen via een online forum van voyeurs. Daarover berichten pers en media.

Als nationale leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen reageren we vanzelfsprekend erg aangeslagen op dergelijke feiten in de omgeving van scouting. 

lees verder

Scoutr: nieuwe datingapp voor scouts en gidsen

zo, 01/04/2018 - 08:00

Al generaties lang blijkt dat de jeugdbeweging mensen samenbrengt. In de ongedwongen sfeer van samenwerken, buitenleven en zomerkampen ontstaan vriendschappen voor het leven … én meer. Talloze leden en leiding doen er een lief op, en niet zelden blijkt dat een match voor het leven. Daarom lanceert Scouts en Gidsen Vlaanderen nu een eigen datingapp: Scoutr.

lees verder

Gegeven gegevens

do, 15/03/2018 - 11:19

In 2016 keurde het Europees Parlement de ‘General Data Protection Regulation’ goed. Deze wetgeving, afgekort ‘GDPR’, beschermt de gegevens van alle inwoners van de EU. Je hebt dit mogelijk al horen waaien via pers en media. Deze wetgeving is van toepassing op alle natuurlijke personen en iedereen die deze gegevens op één of andere manier verwerkt. We noemen dat in onze organisatie voortaan ‘gegevensbescherming’.

lees verder

22 februari: denk, scout, gids

do, 22/02/2018 - 16:02

Op 22 februari herdenken scouts en gidsen wereldwijd hun vriendschap. Dan vieren we immers de geboorte van Lord Robert Baden-Powell (geboren in 1857), founder van scouting; toevallig of niet ook de verjaardag van zijn vrouw (geboren in 1889) Olave Baden-Powell, stichtster van guiding. Momenteel zijn er meer dan 50 miljoen scouts en gidsen op aarde in 160 landen.

lees verder

Scouts en Gidsen Vlaanderen tijdelijk niet bereikbaar per telefoon

wo, 24/01/2018 - 14:13

Scouts en Gidsen Vlaanderen is tijdelijk niet bereikbaar per telefoon. Wil je ons contacteren, stuur een mailtje naar info@scoutsengidsenvlaanderen.be.

Onze excuses voor het ongemak!

Bijverdienen in het jeugdwerk; nee toch?!

do, 18/01/2018 - 21:24

We lieten het al eerder weten: Scouts en Gidsen Vlaanderen voelt zich niet aangesproken door de mogelijkheid om binnen de jeugdbeweging te kunnen bijverdienen; leiding geven en inzet binnen scouting zien we als vrijwillig engagement, onbezoldigd en onbetaalbaar. Aangezien de bewuste maatregel nog steeds als voorstel ter tafel ligt, delen wij - samen met nationale leiding van andere jeugdbewegingen - een dringende vraag om 'jeugdanimatoren' en 'jeugdleiders' te schrappen uit de lijst van functies die onbelast kunnen bijverdienen.

lees verder

Hopper winkel Aalst verhuist!

do, 11/01/2018 - 10:55

Vrijdag 19 januari openen we de deuren van onze nieuwe stek en is iedereen welkom op het nieuwe adres:

Hopper Winkel Aalst
Kapellekensbaan 14
9320 Aalst

De winkel is gelegen vlakbij het stadspark en het nieuwe sportcentrum van Aalst, met ruime parkeermogelijkheden.

lees verder

Foto’s beveiligd online?

do, 04/01/2018 - 10:56

Via pers blijkt dat nu ook beelden van Vlaamse jeugdkampen op criminele buitenlandse websites belanden. We belichten graag de nodige aandacht die ervoor kan zorgen dat het risico beperkt wordt op misbruik van foto’s met scouts en gidsen:

lees verder