Scouts en Gidsen Vlaanderen

Abonneren op feed Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bijgewerkt: 1 uur 31 min geleden

Scouts en Gidsen Vlaanderen tijdelijk niet bereikbaar per telefoon

wo, 24/01/2018 - 14:13

Scouts en Gidsen Vlaanderen is tijdelijk niet bereikbaar per telefoon. Wil je ons contacteren, stuur een mailtje naar info@scoutsengidsenvlaanderen.be.

Onze excuses voor het ongemak!

Bijverdienen in het jeugdwerk; nee toch?!

do, 18/01/2018 - 21:24

We lieten het al eerder weten: Scouts en Gidsen Vlaanderen voelt zich niet aangesproken door de mogelijkheid om binnen de jeugdbeweging te kunnen bijverdienen; leiding geven en inzet binnen scouting zien we als vrijwillig engagement, onbezoldigd en onbetaalbaar. Aangezien de bewuste maatregel nog steeds als voorstel ter tafel ligt, delen wij - samen met nationale leiding van andere jeugdbewegingen - een dringende vraag om 'jeugdanimatoren' en 'jeugdleiders' te schrappen uit de lijst van functies die onbelast kunnen bijverdienen.

lees verder

Hopper winkel Aalst verhuist!

do, 11/01/2018 - 10:55

Vrijdag 19 januari openen we de deuren van onze nieuwe stek en is iedereen welkom op het nieuwe adres:

Hopper Winkel Aalst
Kapellekensbaan 14
9320 Aalst

De winkel is gelegen vlakbij het stadspark en het nieuwe sportcentrum van Aalst, met ruime parkeermogelijkheden.

lees verder

Foto’s beveiligd online?

do, 04/01/2018 - 10:56

Via pers blijkt dat nu ook beelden van Vlaamse jeugdkampen op criminele buitenlandse websites belanden. We belichten graag de nodige aandacht die ervoor kan zorgen dat het risico beperkt wordt op misbruik van foto’s met scouts en gidsen:

lees verder

Help, ik heb een kind bij de scouts!

do, 28/12/2017 - 10:33

In januari droppen we bij alle gezinnen waarvan zoon of dochter aansloot bij scouting een 'Kleine Gids' in de bus: klein van vorm maar groot van inhoud. Voor ouders van leden is het een mooie kennismaking met Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het zakboekje geeft beknopt weer wie we zijn en wat we doen.
Hiermee willen we vaders en moeders danken voor het vertrouwen in onze jeugdbeweging met info over onze visie en methode; handig ook om als leiding de werking van jouw tak of groep toe te lichten.

lees verder

Daar wordt aan de deur geklopt ...

wo, 15/11/2017 - 14:41

Nog een paar keer slapen en hij is weer in ’t land. Ongetwijfeld doet Sinterklaas op zijn moeizame tocht langs daken en terrassen ook scoutslokalen aan. De helper die hem vergezelt, lokte de voorbije jaren pittige discussies uit rond verwijzingen naar racisme en naar het koloniale verleden.

lees verder

Boetevrij fuiven organiseren!

ma, 30/10/2017 - 13:00

Het afgelopen jaar werd een aantal jeugdbewegingen geconfronteerd met hoge boetes op hun fuif. De overheidsdienst volksgezondheid treedt immers strenger op wanneer het gaat over alcohol- en rookwetgeving. Wil je zo’n boete vermijden? Schrijf je dan in voor een van de info- avonden.

lees verder