I love my ticket

Abonneren op feed I love my ticket
Just another WordPress weblog
Bijgewerkt: 1 uur 31 min geleden

Google neemt ticketkopers in bescherming

do, 30/11/2017 - 11:32

Google neemt maatregelen om nietsvermoedende ticketkopers te beschermen tegen malafide doorverkopers. Muziekwebsite Billboard maakte bekend dat Google adverteerders die op de secundaire markt tickets aanbieden hiervoor vooraf de toestemming nodig zullen hebben van het Amerikaanse zoekmachinebedrijf.

Op dit ogenblik hebben deze doorverkopers vrij spel en brengen zij met advertenties die bovenaan de zoekresultaten op Google verschijnen hun veel duurdere tickets aan de man. Google wil dit nu aan banden leggen en zal doorverkopers op basis van voorwaarden certificeren en toelaten om tickets op de secundaire markt te verkopen.

Google wil onder meer dat doorverkopers dit heel duidelijk op hun website kenbaar maken. Het wil ook dat ondubbelzinnig wordt gecommuniceerd dat ticketprijzen wellicht hoger liggen dan wat op de tickets staat vermeld.

Deze nieuwe aanpak geldt vanaf januari 2018. Tot dan blijf je best waakzaam als je via Google op zoek gaat naar tickets.

Valse tickets voor uitverkochte tournee Clouseau30 in omloop

ma, 20/11/2017 - 15:21

Clouseau is momenteel op tournee met een reeks intieme, verrassende theaterconcerten doorheen Vlaanderen en Nederland. De hele tournee was meteen volledig uitverkocht.

Het management van Clouseau heeft melding gekregen van tickets die aangeboden en verkocht worden via zoekertjeswebsites (oa. 2dehands.be) aan extreem hoge prijzen, met soms zelfs een meet & greet inbegrepen. Het management wil benadrukken dat er nooit tickets mét meet & greet te koop zijn aangeboden. Deze tickets zijn helaas vals en zullen geen toegang tot de zaal bieden.

Als je slachtoffer bent, kan je klacht indien bij FOD Economie via deze link. Vul rechtstreeks via het meldpunt hier je klacht in.

Koopadvies voor elk concert in België: koop je tickets steeds via de officiële website van de zaal waar het evenement plaatsvindt.