Missie van SCOUTS en GIDSEN VLAANDEREN

Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens, elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij.
We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven. De natuur is onze troef. We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer.

We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is. Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen. Zo dromen we luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.

(Missie goedgekeurd door de verbondsraad van Scouts en Gidsen Vlaanderen op 11 februari 2006 op basis van het groepsleidingcongres "360° Scouting"; op 13 mei besliste de verbondsraad om de naam "Vlaams Verbond van Katholieke Scouts en Meisjesgidsen" te veranderen in "Scouts en Gidsen Vlaanderen")

Een kijk op scouting vandaag, onze doelstellingen

Waar men gaat of staat langs Vlaamse wegen, overal komt men scouts en gidsen tegen. Een banale bende vol lawaai of een maffe club op verkenning? Wie goed kijkt, ziet méér. Scouts en Gidsen Vlaanderen is een jeugdbeweging die zich richt naar alle kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. Scouting speelt zich af in de vrije tijd en draagt - door een specifieke methode - bij tot de ontspanning en opvoeding van kinderen en jongeren. Week na week, jaar in, jaar uit.