Uniform en T-shirt

Het UNIFORM
Met het uniform toon je dat je lid bent van ‘SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN’, dat je achter de scoutswaarden kan staan. ‘SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN’ stelt prijs op een sober, eenvoudig uniform.

Het basisuniform (voor alle takken)

de groepsdas

Het algemeen herkenningsteken is onze groepsdas:  een das in onze eigen kleuren, groen en blauw
Wordt door alle leden van alle takken gedragen.

T-shirt Sint-Lambertus

Onze vereniging heeft haar eigen scouts-T-shirt, welk het uniform op lange hete zomerdagen vervangt.
Het is NIET te koop in de scoutsshop te Hasselt, maar kan enkel aangekocht worden bij onze uniformverantwoordelijken.

Plaatsing van de kentekens op het uniformhemd

Kentekens

jaarkenteken 2015-2016

Jaarkenteken 2011-2012
geweven jaarkenteken "Armoede is een onrecht.  Maak er spel van!"
De 7 grootste jeugdbewegingen kozen voor hun volgende werkjaar 2011-2012 een gezamelijk jaarthema als kapstok voor hun werking.

Rechts vooraan, boven het borstzakje
Alle takken

beloftetekens

beloftekenteken gemengde werking

op het midden van de linker borstzak

takkenkenteken Leiding

takkenkenteken van de leiding
Leiding

takkenteken Kapoenen

Takkenkenteken kapoenen

de leden dragen het takkenteken van de tak waarvan ze lid zijn, de leiding draagt enkel het takkenteken voor leiding.

Kapoenen

takkenteken Welpen en Kabouters

Kabouters

takkenkenteken Jonggivers en Jonggidsen

takkenkenteken Givers

Jongverkenners

groepslintje Sint-Lambertus

Dit  kan enkel besteld worden bij onze eigenuniformverantwoordeliljke: Ward Dirickx.

onder de schoudernaad van de rechtermouw

lintje België en Europa

Lintje België en Europa

de Belgische driekleur samen met de Europese gouden sterren op blauwe achtergrond

vooraan op het hemd, boven de linker borstzak

Vlaamse leeuw

Op de linkermouw

provincieschildje Limburg

provincieschildje limburg
Op de linkermouw

Internationaal kenteken scouts

internationaal scoutskenteken

Op de linkermouw, in het midden van de bovenarm

lintje scouting

boven het takkenteken
Jonggidsen

Hoe aankopen of bestellen ?

• Ieder lid kan rechtstreeks aankopen doen in de Hopperwinkel te Hasselt, mits vermelding van ons groepsnummer, L 13 11 G
  • Ook via de webwinkel van Hopper kan je online bestellingen plaatsen, en mits een bijdrage aan portkosten worden de goederen zelfs naar je thuis verstuurd.
  • onze eigen SCOUTS-T-SHIRT en de GROENBLAUWE GROEPDAS, kunnen enkel via de Uniformverantwoordelijke van onze vereniging worden aangekocht.
    Ook KENTEKENS kun je daar bestellen.