Uniform en T-shirt

Het UNIFORM

Met het uniform toon je dat je lid bent van ‘SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN’. Als we op openbare plaatsen zijn is het ook altijd handig om elkaar zo te herkennen. Bovendien dragen we ons uniform met grote trots en zorgt dit voor een leuk groepsgevoel. Elke lokale groep geeft volgens de eigen tradities ook wat vorm aan de kledingdracht, hieronder een overzicht van wat bij ons in Neerharen meestal gedaan wordt:

• Er is een basisuniform dat alle takken dragen, van kapoen tot leiding:
Uniformstuk Waar kopen?
Onze blauw-groene groepsdas is een must (sjaaltje) Uniformverantwoordelijke
Scoutsshirt, verbonden aan de eigen vereniging Uniformverantwoordelijke
Onverwoestbare scoutsbroek of -rok (kort en of lang) Rokken en broeken - scoutswinkel 'Hopper' (Hasselt)
Bruine scoutstrui (lekker warm) Truien - scoutswinkel 'Hopper' (Hasselt)
  • Daarnaast is er uiteraard ons prachtige scoutshemd. Meestal wordt dit stuk pas gedragen vanaf de tak jong verkenner of jong gids omdat we hier ook allerhande embleempjes op hangen (zie onderaan deze pagina) en de jongere takken deze nogal snel ontgroeien. Als er dan een grotere maat hemd aangekocht wordt is het een heel karwei om alle emblemen van het oude hemd naar het nieuwe hemd te verhuizen.
Uniformstuk Waar kopen?
Scoutshemden Scoutshemden - scoutswinkel 'Hopper' (Hasselt)
  • Hieronder vinden jullie afbeeldingen van onze eigen uniformstukken en meer informatie over het scoutshemd.

Het basisuniform (voor alle takken)

Groepsdas (€ 7,50)

Het algemeen herkenningsteken is onze groepsdas:  een das in onze eigen kleuren, groen en blauw
Wordt door alle leden van alle takken gedragen.

T-shirt Sint-Lambertus (€ 12,50)

Nieuw shirt en groepsdas

Onze vereniging heeft haar eigen scouts-T-shirt, welk het uniform op lange hete zomerdagen vervangt.
Het is NIET te koop in de scoutsshop te Hasselt, maar kan enkel aangekocht worden bij onze uniformverantwoordelijken.

Plaatsing van de kentekens op het uniformhemd

Kentekens

jaarkenteken 2018-2019

Jaarkenteken 2018 - 2019

Rechts vooraan, boven het borstzakje
Alle takken

beloftetekens

beloftekenteken gemengde werking

op het midden van de linker borstzak

takkenteken Kapoenen

Takkenkenteken kapoenen

de leden dragen het takkenteken van de tak waarvan ze lid zijn, de leiding draagt enkel het takkenteken voor leiding.

Kapoenen

takkenteken Welpen en Kabouters

Kabouters, Welpen

takkenkenteken Jonggivers en Jonggidsen

Jonggidsen, Jongverkenners

takkenkenteken Givers

Jongverkenners, Givers

takkenkenteken Leiding

takkenkenteken van de leiding
Leiding

Vlaamse leeuw

Op de linkermouw

provincieschildje Limburg

provincieschildje limburg
Op de linkermouw
Jonggidsen, Jongverkenners, Givers

groepslintje Sint-Lambertus

Dit  kan enkel besteld worden bij onze eigenuniformverantwoordeliljke: Ward Dirickx.

onder de schoudernaad van de rechtermouw

lintje België en Europa

Lintje België en Europa

de Belgische driekleur samen met de Europese gouden sterren op blauwe achtergrond

vooraan op het hemd, boven de linker borstzak

lintje scouting

boven het takkenteken

Internationaal kenteken scouts

internationaal scoutskenteken

Op de linkermouw, in het midden van de bovenarm
Jonggidsen, Jongverkenners, Givers, Leiding

Hoe aankopen of bestellen ?

• Ieder lid kan rechtstreeks aankopen doen in de Hopperwinkel te Hasselt, mits vermelding van ons groepsnummer, L 13 11 G
  • Ook via de webwinkel van Hopper kan je online bestellingen plaatsen, en mits een bijdrage aan portkosten worden de goederen zelfs naar je thuis verstuurd.
  • onze eigen SCOUTS-T-SHIRT en de GROENBLAUWE GROEPDAS, kunnen enkel via de Uniformverantwoordelijke van onze vereniging worden aangekocht.
    Ook KENTEKENS kun je daar bestellen.